Primera sessió de participació del +60 Alt Empordà a Roses (resum)

Una vintena de persones de més de 60 anys han participat aquest dilluns 14 de novembre en el procés participatiu “+60Alt Empordà. Propostes per a un envelliment actiu”, convocades per l’Ajuntament de Roses i el Consell Comarcal.

Entre converses i reflexions ordenades pels facilitadors, han sorgit i s’han subratllat un seguit de necessitats que aquest col·lectiu té. Les tres més compartides i prioritzades han estat, primer, la de millorar l’atenció prestada pels serveis de salut (reducció llistes d’espera d’especialistes, etc.), segon, la necessitat de garantir uns ingressos mínims per a les persones més grans del municipi, i en tercer lloc la necessitat de millorar l’acompanyament a les persones grans, especialment quan aquestes pateixen situacions de malaltia.

L’ambient ha estat acollidor, fomentant la coneixença entre els i les assistents, els quals s’han disposat a seguir les properes dos activitats del projecte. En aquests propers tallers es buscaran estratègies i accions concretes per resoldre aquestes necessitats entre tots els agents del territori (Ajuntament, Consell Comarcal, Entitats, i també entre els veïns i veïnes). Aquestes trobades tindran lloc els propers dilluns 21 i 28 de novembre de 16 a 18, sempre a Ca l’Anita (Pl. Sant Pere, 1).

Si tens ganes de contribuir en definir quines polítiques i iniciatives locals calen per un envelliment actiu i digne, no et perdis les properes trobes! Inscriu-te a través de la web www.mes60.cat, o a les Oficines de Benestar social de l’Ajuntament.

Podeu consultar el resum dels temes tractats en aquest primera sessió en el següent enllaç.