Segona sessió de participació del projecte +60 a Castelló d’Empúries

Una vintena de persones de més de 60 anys de Castelló d’Empúries i Empuriabrava es van reunir dimarts passat per continuar el procés participatiu “+60 Alt Empordà. Propostes per un envelliment actiu”. Entre converses i reflexions ordenades per uns facilitadors, van sorgir i s’han subratllat un seguit de propostes concretes per a resoldre les les necessitats detectades en l’anterior sessió de treball.

La trobada va servir també per conèixer què està fent l’ajuntament en varis d’aquests temes, i com conjuntament es poden sumar esforços i aportar idees per millorar la situació de la gent gran al poble.

A la sessió es van poder tractar totes les qüestions identificades en l’anterior taller: La necessitat de més comunicació i informació de les activitats que s’organitzen al municipi, la necessitat de formació en noves tecnologies, i la necessitat de desenvolupar més activitats per al temps lliure. També es van abordar necessitats com la d’acompanyament a les persones més grans del municipi que viuen soles (ajuda per anar al metge i dur a terme les tasques quotidianes) i ambé de les persones que viuen a la residència (Asil), entre d’altres.

En el proper i últim taller es treballarà per concretar més aquelles propostes i línies de treball on la gent gran pot aportar més, i conjuntament buscar la manera de fer-les operatives amb els agents del territori (Ajuntament, Consell Comarcal, Entitats, i també entre els veïns i veïnes). La darrera trobada tindrà lloc el proper dimarts 29 de novembre de de 17 a 19h, a Casal cívic d’Empuriabrava (c/Alberes, s/n).

Si tens ganes de contribuir en definir quines polítiques i iniciatives locals calen per un envelliment actiu i digne, no et perdis les properes trobes! Apunta’t a través de la web mes60.cat, o a l’Ajuntament.

Podeu consultar el resum dels temes tractats en la segona sessió en el següent enllaç.