Segona sessió de participació del projecte +60 a La Jonquera

Una vintena de persones de més de 60 anys de La Jonquera es van reunir dilluns passat per continuar el procés participatiu “+60 Alt Empordà. Propostes per un envelliment actiu”. Entre converses i reflexions ordenades per uns facilitadors, van sorgir i s’han subratllat un seguit de propostes concretes per a resoldre les les necessitats detectades en l’anterior sessió de treball.

La trobada va servir també per conèixer què està fent l’ajuntament en varis d’aquests temes, i com conjuntament es poden sumar esforços i aportar idees per millorar la situació de la gent gran al poble.

A la sessió es van poder tractar totes les qüestions identificades en l’anterior sessió: la necessitat de formació en noves tecnologies, la necessitat de més activitats i més variades pel temps lliure, la necessitat d’un espai de trobada, temes on es veu que es poden aportar solucions des de l’ajuntament, així com des d’entitats i des de la implicació del propi veïnat. També es van abordar altres temes com la necessitat de suport, assistència i acompanyament a persones grans amb dependència, o la necessitat de millorar la difusió informativa de les activitats que es fan al poble.

En el proper i últim taller es treballarà per concretar més aquelles propostes i línies de treball on la gent gran pot aportar més, i conjuntament buscar la manera de fer-les operatives amb els agents del territori (Ajuntament, Consell Comarcal, Entitats, i també entre els veïns i veïnes). La darrera trobada tindrà lloc el proper dilluns 28 de novembre de 10:30 a 12:30, als Porxos de Can Laporta.

Si tens ganes de contribuir en definir quines polítiques i iniciatives locals calen per un envelliment actiu i digne, no et perdis les properes trobes! Apunta’t a través de la web mes60.cat, o a Can Laporta.

Podeu consultar el resum dels temes tractats en la segona sessió en el següent enllaç.