Segona sessió de participació del projecte +60 a Roses

Una quinzena de persones de més de 60 anys de Roses es van reunir dilluns passat per continuar el procés participatiu “+60 Alt Empordà. Propostes per un envelliment actiu”. Entre converses i reflexions ordenades per uns facilitadors, van sorgir i s’han subratllat un seguit de propostes concretes per a resoldre les les necessitats detectades en l’anterior sessió de treball.

La trobada va servir també per conèixer què està fent l’ajuntament en varis d’aquests temes, i com conjuntament es poden sumar esforços i aportar idees per millorar la situació de la gent gran al poble.

A la sessió es van poder tractar totes les qüestions identificades en l’anterior taller: La necessitat de reduir la llista d’espera dels especialistes al CAP, la necessitat de millorar el transport públic, la necessitat d’augmentar els ingressos de les persones que tenen més dificultats per a arribar a final de mes, la necessitat de més activitats i participació al Casal del Pescador, la necessitat de millorar l’acompanyament de les persones que viuen soles, tenen necessitats afectives o de suport en casos de malaltia, entre d’altres.

En el proper i últim taller es treballarà per concretar més aquelles propostes i línies de treball on la gent gran pot aportar més, i conjuntament buscar la manera de fer-les operatives amb els agents del territori (Ajuntament, Consell Comarcal, Entitats, i també entre els veïns i veïnes). La darrera trobada tindrà lloc el proper dilluns 28 de novembre de de 16 a 18h, a Ca l’Anita.

Si tens ganes de contribuir en definir quines polítiques i iniciatives locals calen per un envelliment actiu i digne, no et perdis les properes trobes! Apunta’t a través de la web mes60.cat, o l’Oficina de Benestar social de l’Ajuntament.

Podeu consultar el resum dels temes tractats en la segona sessió en el següent enllaç.